Werkwijze

Laat uw apparaten, gereedschappen, verplaatsbare klimmiddelen en valbeveiligingsmiddelen keuren bij Hagenkeuringen. 

Wat kunt u dan verwachten en hoe ziet zo’n keuringsproces eruit?
Het keuren van (motorische) apparaten, gereedschappen, arbeidsmiddelen, ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingen en verplaatsbare klimmiddelen zodat ze voldoen aan de wettelijk gestelde ARBO en VCA eisen vereist vakkundigheid en de juiste apparatuur. Dit klinkt als een lastig traject. Toch hoeft het keuringsproces niet ingewikkeld te verlopen.

De keuring van arbeidsmiddelen verloopt volgens de volgende stappen:

  • Nadat u akkoord bent gegaan met onze vrijblijvende offerte, maken wij een afspraak met u over de datum, locatie en duur van de keuring.
  • Wij kunnen met onze software alle gereedschappen en arbeidsmiddelen toe wijzen aan gebruikers, locaties, en afdelingen. Of dit nou klaslokalen zijn of bedrijfsbussen. Vooral bij de grotere bedrijven, instellingen en scholen is het een groot voordeel om een exacte locatie van de middelen inzichtelijk te hebben. Wij bespreken dit met u voordat wij beginnen met keuren.
  • Wij keuren de door u aangeboden schone (motorische) apparaten, gereedschappen, arbeidsmiddelen, ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingen en verplaatsbare klimmiddelen op de door u gekozen locatie en altijd op een droge en veilige werkplek en verharde ondergrond.
  • Elk item wordt voorzien van een uniek keuringsnummer door middel van labels, graveren of gebruiken het reeds bestaande registratiesysteem/aangebrachte keuringsnummer
  • Wij keuren het item met een digitale apparatentester en een visuele inspectie, de meetwaarden worden hierin opgeslagen.
  • Het gekeurde item wordt voorzien van een goed- of afkeurings sticker waarop te zien is tot wanneer deze is gekeurd. (Mocht een apparaat of arbeidsmiddel om wat voor reden afgekeurd worden en kan dit ter plekke worden gemaakt, dan zullen wij overleggen met u en het apparaat of arbeidsmiddel eventueel herstellen zodat deze weer goedgekeurd word en u het apparaat weer kunt gebruiken)
  • Op onze locatie worden de gegevens verwerkt met behulp van een speciaal software programma zodat een digitaal keuringsrapport wordt aangemaakt.
  • Het complete digitale keuringsrapport (overzichtslijsten en per apparaat of arbeidsmiddel een afzonderlijk keuringscertificaat) ontvangt u digitaal via de mail in PDF (of usb-stick in overleg) zodat u bij een controle kunt aantonen dat de arbeidsmiddelen volgens de wettelijke gestelde NEN normen zijn gekeurd en tevens kunt u hiermee zien welke soorten arbeidsmiddelen u heeft en hoeveel u heeft. Dit voor uw eigen inventaris en eventueel voor verzekeringsmaatschappijen.
  • Wij maken een keuringsplanning aan en informeren u minimaal één maand van tevoren, wanneer de arbeidsmiddelen opnieuw moeten worden gekeurd. Op deze manier heeft u er zelf geen omkijken meer naar.

Wat te doen met reparaties?

Bij de keuringen komen vaak ook (kleine) reparaties naar voren, denk bijvoorbeeld aan stekkers en aansluitsnoeren. Deze kleine reparaties kunnen wij vaak per direct uitvoeren, hierdoor kunnen deze arbeidsmiddelen gelijk meegenomen worden in de keuringen. Mocht dit bij een keuringsobject het geval zijn, bespreken wij dit uiteraard eerst met u voordat wij een handeling uitvoeren.

Wat te doen met afgekeurde arbeidsmiddelen

Wanneer arbeidsmiddelen afgekeurd worden, houden wij deze apart. Deze mogen zich dan in principe niet meer op de werkplek bevinden. Wanneer er apparaten of machines afgekeurd worden, zullen wij een duidelijke rode afkeursticker bevestigen en eventueel de aansluiting (stekker) uit het stopcontact halen en hier ook een afkeursticker op bevestigen.

Wat als u vragen heeft?

Heeft u voor of tijdens de gereedschap keuring of arbeidsmiddelen keuring ergens vragen over, dan kunt u ons altijd aanspreken of bellen. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 085-1300982 en helpen u graag. Maar ook als u liever een e-mail stuurt, zijn wij goed bereikbaar en streven wij er naar om zo snel mogelijk antwoord te geven.

Nazorg

Ook na de keuring van uw (motorische) apparaten, gereedschappen, arbeidsmiddelen, ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingen en verplaatsbare klimmiddelen kunt u rekenen op de beste service van Gereedschapkeuringen. U mag ons altijd bellen voor advies of om een vraag te stellen. Wij willen de klant immers graag tevreden houden.

Online registratie

Ook kunnen wij u een online registratiesysteem aanbieden waar u ten alle tijden kunt inloggen met een eigen inlogcode en al uw arbeidsmiddelen kunt inzien inclusief certificaten. 
De kosten hiervan zijn voor 1 jaar en per aanvraag verschillend. 

Apparatuur

Voor onze keuringen worden bewezen meetapparatuur gebruikt zoals deze Nieaf-Smitt SafetyPAT 3140. Dit unieke apparaat is ontwikkeld om op locatie snel apparaten professioneel te testen en te rapporteren.
Deze word elk jaar gekalibreerd zodat deze altijd de juiste waardes geeft.
Mocht u het keuringscertificaat van ons geijkte apparaat in willen zien kunt u dit altijd aan ons vragen, wij sturen deze graag naar u toe.

Professionele en betaalbare onafhankelijke keurmeester inhuren?

Bent u op zoek naar een vakkundige maar betaalbare onafhankelijke keurmeester voor het keuren van uw (motorische) apparaten, gereedschappen, arbeidsmiddelen, ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingen en verplaatsbare klimmiddelen? Bel dan snel 06 - 140 687 62 of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ook voor advies over het testen van uw (motorische) apparaten, gereedschappen, arbeidsmiddelen, ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingen en verplaatsbare klimmiddelen kunt u bellen of een email sturen.